Tuesday, June 2, 2020

Herhangi bir uygulamayı kalıcı olarak internete erişimini engellemek

Herhangi bir uygulamayı veya bağlantı kurduğu ip adresini engellemek için yazımıza geçiyoruz;

Ne işimize yarayacaktır ?

internetten indirdiğiniz keygen crack dosyaları vb istediğiniz bir uygulamayı açmadan önce güvenlik duvarından bağlantı kurmasını engelleyeceğiz.

1.Basit yöntem

Pratik yoldan herkesin yapabileceği şekilde yazıyorum

Bunun için gerekli olan materyalleri indirmemiz gerekecektir.

Easy Context Menu v1.6

https://www.sordum.org/7615/easy-context-menu-v1-6/

Direk indirme linki
https://www.sordum.org/files/easy-context-menu/ec_menu.zip

Direk rar dosyasından çıkartın ve uygun sürümü tıklayıp yönetici olarak çalıştırın şöyle bir ekran
gelecektir en altta kırmızı alanla gösterdiğim yerleri işaretleyip sol üstte dosya sekmesi altındaki daire içine aldığım yere tıklayıp uygula diyerek uygulamayı kapatın.

Easy Context Menu


Artık her şey hazır!

indirmiş olduğunuz herhangi bir programa,tarayıcıya,indirdiğiniz crack exe dosyasına sağ tıklayıp güvenlik duvarıyla engelle demeniz yeterli olacaktır.

Tekrar etkinleştirmek için engeli kaldır demeniz yeterlidir.


Easy Context Menu


2.Gelişmiş Yöntem:

Fakat bazı exe uygulamalar güvenlik duvarı engeline rağmen her açılışta farklı bir ID numarası kullanır ve engel başarısız olur bu gibi exe uygulamalarını ise sabit bağlantı kurduğu sabit ip adresi üzerinden erişim engeli atmamız gerekir.

Bu aracımızı indiriyoruz

ConnectMonSvc

https://www.novirusthanks.org/products/connectmonsvc/

indirdikten sonra rar dosyasından çıkartın;

Rar dosyasını açınca içinde service klasörüne tıklayın 32x  64x adlı klasörleri görürsünüz sisteminize uygun 32x 64x klasörüne tıklayın içinde ConnectMonSvc adlı klasörü göreceksiniz bu klasörü sürükleyip C diskinize atınız.sonra C diskine sürüklediğiniz ConnecTMonSvc klasörüne girip install.bat dosyasını yöneti olarak çalıştırın başarıyla çalıştığına dair şöyle bir ekran gelektir direk bir tuşa basın ve çıkın.

ConnectMonSvc

    Fakat şöyle bir ekran gelmemesi lazım.Bu ekranın gelmemesi için yönetici çalıştırın bat dosyasını.

ConnectMonSvc


Engellemek istediğimiz uygulamanın ip çıkışını öğrenmemiz için;

C diskimize giriyoruz  ConnectMonSvc\Reports\Logs  {log dosyası içerisinde hangi uygulamayı engelliyecekseniz bağlantı kurduğu ip adresini görüyoruz onu kopyalayın diğer adımlara geçelim}

Windows çalıştıra gelip WF.msc yazıp yönetici olarak çalıştırıyoruz.Eğer isterseniz masaüstüne sağ tık yeni ve kısayol oluştur diyerek WF.msc yazın bir isim verin lazım olduğunda kısayoldan erişin daha kullanışlıdır.

Ardından resimleri takip edin adımları tamamlamak için;









Ve engellediğiniz uygulamanın ismini yazıp son dedikten sonra tüm pencereleri. kapatırsınız 

Exe uygulamamız sabit bağlantı kurduğu ip adresi üzerinden internete erişimini engellemiş olduk.

Erişim engeli kaldırmak isterseniz WF.msc gelişmiş güvenlik duvarına tekrar girdikten sonra giden kuralına tıklayınca engellediğiniz uygulamayı görürsünüz delete diyerek silebilir erişim engelini kaldırabilirsiniz.

Yukarıda kullanılan görseller Sordum.net sitesine aittir.internette resimli anlatım mevcut olduğundan tekrar yeniden ayarları tarif etmeye ihtiyaç duymadım.

Kullanılan resimlerin bağlantı adresi:

Not: Sordum.net ve Sordum.org Siteleri uzun yıllardır kullandığım faydalı ve emektar bir site geliştirdikleri uygulamalar gerekse paylaşımlar kaliteli gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz tavsiye ederim.

Eğer sisteminizde firewall varsa yukarıdaki adımlara ihtiyacınız kalmayacaktır.

Tüm bunlar size zor ve karışık geldiyse pratik ve kolay çözüm olarak Glasswire firewaal kullanmanızı tavsiye ediyor olacağım.

Yazılım ücretlidir. Satın almaya değer hakkını veriyor.

Resmi Sitesi

Gizlilik Politikası yazılımın

Fakat satın alacak imkanlarınız yoksa internet dünyası size kırılmış versiyonunu da sunuyor
Solidshare.net sitesi tarafından sunulan full versiyon hali.

Not:Solidshare.net uzun yıllardır kaliteli paylaşım yapan dürüst güvenilir sitelerden bir tanesidir henüz bir sıkıntı yaşamadık zararlı  Rat,Bitcoin minner gibi enjekte içermiyor.

Çift tıkla katılımsız kurulur ve kurulum esnasında zararlı algılanabilir sebebiyse Autoit script ile hazırlanıyor olmasıdır.Antivirüs geçici olarak defter dışı bırakarak kurabilirsiniz.

Kullanımı gayet kolaydır türkçe dil seçeneği olduğundan kurulduktan sonra programı açıp  güvenlik duvarını aktif hale getirebilirsiniz açtığınız uygulamalar  internete bağlanırken sizden izin isteyecektir bir kereliğine mahsus olarak izin verip vermediğinize bağlı olarak işlemleriniz geçerli olacaktır.

Kısa bir resimle özetleyecek olursak kullandığım ayarlarım.

Ayarları bu şekilde kullanmanız tavsiye ederim

Bilmediğiniz olası bir internet bağlantı izni gibi durumlarda reddet diyerek kural oluşturabilirsiniz bu oluşturduğunuz engelleme ve izin verdiklerinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Kullanırken dikkat ediniz sonra internete giremedim programı kaldırdım erişebildim dememek adına hangi uygulamaları kullanıyorsanız onlara izin vereceksiniz bunla ilgili daha sonra makale yazıyor olacağım.





Rar Şifresi: 1942

Bir makalemin sonuna daha geldik kısa bir mola sonra yazmaya devam ediyor olacağım :)





No comments: