Thursday, May 2, 2024

Basit bir şekilde kripto kullanım rehberi


Merhaba,

Değerli anonim araştıranlar, bugünkü makalemiz kısa net anlaşılır şekilde herkese hitap edecek şekilde kripto ile ilgilidir.

Aslında kripto deyince toplumda çok karmaşık geliyor bizede öyle geliyordu ve halende anlamadığım kısımlar mevcut, biz sadece bugünkü konuda kriptoya para yükleme,para çekme,başka kripto hesabına kendi kripto hesabınız üzerinden kısaca para gönderme - çekme.

Para gönderme ve çekme deyince akıllar karışıyor aslında karışıklık yok karşı tarafa hangi kripto birimi üzerinden para gönderiyorsak kişinin belirttiği kripto paramı birimi seçilmelidir.


Tanımlar

Karmaşayı çözelim,


USDT TETHER: Kısaca bir şirkettir ve ABD dolarının sanal kripto para birimidir.

Aşağıda belirtilen farklı kısaltmalarla kullanılanlar ise tron ağının blok zinciri'dir, hepsi aynıdır sadece farklı kripto uygulamalarında,farklı kısatlmalar ile kullanılır hepsi tron ağı ve kendi jeton sistemidir kısatlmalar ise değişkenlik gösterir,

TRC-20 Tron (TRX)

Tether USD (TRC20)

TRX Tron (TRC20)

TRC20: Tron ağının kendi jeton sistemidir (para transferi ağıdır) tron ağını kullanarak trc20 olarak gönderim yapar.Tron bir ağ ismidir.


Kayıt aşaması öncesi KYC nedir şart mı, güvenli mi?

Bu sorulara cevap verecek olursak gelişen teknolojinin getirdiği faydalarla birlikte kötüye kullanımını ele aldığımızda; Kuantum makinalar ve yapay zekayı'da eklersek KYC sisteminin mantıksız ve güvenli olmadığı gibi suistimal edildiğinin bilgilerin çalınarak DeepWeb & DarkNet ortamlarda satışa sunulduğunu kimlik bilgilerinin kısaca kötüye kullanıldığını araştırdığımızda görebilirsiniz.Tabi ki tüm borsalarıda kötülemiyoruz her ne kadar önlem alsalarda.

KYC dayatması devletin kişileri kısaca teknik takibe almasında büyük rol oynar fakat KYC konusunda güvenlik sağlanamaması şirketin verileri ifşa etmesi el altından satması ayrı bir sorun oluşturabilir, sadece privacy policy (gizlilik politikasında) yazmakla malesef olmuyor.Biz tabi ki KYC %100 güvensiz demiyoruz sadece %100 güvenli olmadığını belirtiyoruz KYC istemeyen sistemler mevcut ve tercih edilebilir genelde kötü bir algı var KYC vermeyen kişi illegaldır kötü işlerle meşguldur kara para aklıyordur algısı mevcuttur.


KYC istemeyen sistemler ve kayıt aşaması

Bunun için kyc borsalarını göz atmanız gerekir tarayıcıda sayfayı türkçeye çevir diyerek bakınız,

Hangisini tavsiye edersiniz kısmı kullanıcının ihtiyacına göre değişkenlik gösterir,

ilk 3 uygulama popülerdir.


Hiçbir belge yüklemeden gizli bir şekilde hareket edebilirsiniz para yatırma,çekme,transfer etme yöntemleri aşağıdaki yöntemlerle benzerdir,dil desteği olmaması nedeniyle sayfayı türkçeye çevir veya çeviri kullanarak işlem yapabilirsiniz.


KYC isteyen sistem & Kayıt Aşaması

Binance global en çok tercih edilen bir kripto uygulamasıdır tabi alternatif versiyonlar mevcut fakat biz kafa karıştırmadan ilerleyelim

Kripto hesabınız yoksa öncelikle aşağıdaki resmi sitesi üzerinden veya telefonunuzdan playstore üzerinden daha pratik kaydolabilirsiniz ardından sizden istenen gerekli evrakları sağlayın.


Tüm kayıt işlemleriniz bittikten sonra bu aşamaya devam edebilirsiniz,

Binance global üzerinden direk kripto yüklemek için banka/kredi kartı kullanabilirsiniz aşağıdaki linkleri inceleyiniz,



Diğer yol ise Binance TR uygulamasını indirerek binance globaldeki gibi tüm doğrulamaları yapınız, ardından aşağıdaki videoda belirtilen talimatları takip edin,

Youtube'da göz atmam sonucu kısa ve öz uzatmadan güzelce anlatan bir video;


Binance TR den Binance global para (kripto) gönderme






Hesaptan hesaba veya başka kripto adresi cüzdanına nasıl para gönderilir?



Binance hesabından banka hesabınıza para nasıl çekilir?



Soğuk ve sıcak cüzdan nedir?


Bura kadar herşey normalse soğuk ve sıcak cüzdan tabirine gelelim kısaca,


Sıcak cüzdan: Paranın çevrimiçi içi sistemde tutulmasıdır büyük miktarlar risk olarak görüldüğü için,soğuk yani çevrımdışı cüzdanda tutulması tavsiye edilir.


Soğuk cüzdan: Tamamen çevrimdışı bir cihaz içerisinde tüm bilgileriniz saklanır paranız güvendedir.


Soğuk cüzdan donanım cihazı kullanmam şart mı?


Son soruya cevap olarak hayır büyük paralar hesabınızda tutmuyorsanız kripto borsasını sadece bellli ödemeler için kullanıyorsanız sıcak cüzdan sizin için ideal ve güvenlidir.


Kısa bir vıdeo için bakınız,



Yukarıdaki video izlediyseniz kafamızı karıştırmadan aşağıdaki linkleri inceleyin ve ardından aşağıdaki videoları izleyin, şuan için önerilebilir çevrimdışı (soğuk cüzdan) donanım cihazı.Ledger nano'dur


Resmi sitesinden cihazı inceleyip & satın alabilirsiniz.Hangisini alayım derseniz o size kalmıştır en çok tercih edilenler Ledger nano X olmuştur.



Ledger Nano S plus inceleme detaylı



Ledger Nano S plus inceleme para yatırma çekme detaylı




Kullanılan kaynaklar:

Yukarıda belirtilen ve kullandığımız kaynaklar internette çoğunluk mevcuttur biz kendi bilgilerimizle derleyerek daha basit bir hale sırayla getirmeye çalıştık,içlerimizden bazıları bunlar zaten internette mevcut dememesi adına bu notu düşüyoruz

KYC istemeyen sistemler ve detaylı araştırmalar hakkında yazılar,



2p2 sistemler hakkında yazı,


KYC istemeyen cüzdanlar hakkında yazı,




Eksiklerimiz hatalarımız olduysa lütfen bizimle iletişime geçiniz, tecrübe ve önelerinizi dikkate alıyoruz.

No comments: