Sunday, March 7, 2021

Antivirüs yazılımları ne kadar etkili ?

Bu makale gelişmiş kullanıcılardan çok windows + diğer tabanlı işletim sistemi kullananlar için yazılmıştır.

Yıllardır gündemden düşmeyen hangi antivirüs en iyisi en güvenli bypass edilmiyor muhabbetleri hep dönmüştür.Bypass edilip geçilememesi o antivirüsü en iyi kılmaz önemli olan algılama mekanizması artık yapay zeka çağını yaşıyoruz teknolojide devrimler yaşanıyor.Şimdi ki zamanın antivirüslerine dönüp baktığınızda her şeyi şüpheli olarak algılıyor.Yani antivirüse güvenerek yola çıkarsanız hata etmiş olursunuz.

Fakat stabil ve belleği yormayan işletim sistemini kastırmayan antivirüs önerisinde bulunacağım ki gelişmesini desteklediğim 3 antivirüs yazılımıdır.

Bu yazılımlar hızlı ve pratik bir çözüm olabilir reaktif ve proaktif koruma ile.

#1. Zemana yazılımları

https://www.zemana.com

Ev kullanıcıları için ideal bir seçim zemana özel sektörlere daha çok ağırlık vermektedir güvenlik çıtası üst noktadadır.

#2. Malwarebystes yazılımları

https://www.malwarebytes.com/

Malwarebytes ise biraz daha fazla bellek kullanımı harcadığında düşük sistemlerde tercih sebebi değildir.Fakat kritik noktada imdadınıza yetişir.Diğer kullandığınız antivirüslerin aksine zararlıları söküp siler atar.

#3 Sophos yazılımları

https://www.sophos.com

Gelişmiş kullanıcılar için Siber çalışanları,akademik,kamu kuruluşları,devlet birimleri  özel sektörlerde kullanılır.Eski kütük bir yazılım firmasıdır.

Yazılımlar, fiyata değer mi? EVET

3.Parti siteler full premium halini sunuyor mu? EVET ama çok sık bulunamıyor.

Yok ben antivirüs  kullanmak istemiyorum sadece bir tarama yapayım sistemim ne durumda diyorsanız bunun için para vermenize gerek yok zemana firması bir güzellik yapmış bulunmakta yıllar sonra.

Resmi sitesi üzerinden boyutu düşük programı indirip kurduktan sonra geriye sadece sistemi taratmak kalıyor.

Zararlı bulunan öğeleri temizlerken dikkat etmelisiniz temizleme işlemi sonrasında programdan çıkış yaptığınızda kalıcı olarak kapanır gerçek zamanlı bir koruma sunmaz size, sadece sistemi taratıp zararları öğeleri tespit etmenize ve silmenize imkan tanır işte bu  herkesin aradığı müthiş bir şey!

https://www.zemana.com/?ref=producthunt

Antivirüs yazılımı seçmenizde yardımcı olan güncel testleri yapan web adresi bakınız: 

https://www.av-test.org/

Bu makale neden kısa oldu? Uzunca işlevsel olmayan antivirüs yazılımlarını tek tek incelemeye alabilirdik fakat zaman kaybı olacaktı,En iyi tabiriyle stabil ve gerçekten işe yarar bilişim sektörü ve özel kurulumların kullandığı yazılımları paylaşmak istedik.

2 comments:

LQM33 said...

Güzel olmuş eline sağlık.
Antivirüs kullanmak yerine direk Linux kullanabilirsiniz :D
Ücretsiz, güvenli. Tabii ki de bu linux işletim sistemlerine virüs olmadığı anlamına gelmiyor.
Olay gene kullanıcıda bitiyor. Dikkatli bir insan pek zarar görmez.

Norton anti virus support said...

Norton Antivirus software is designed to detect, prevent, and remove malware, viruses, and other numerous threats from your Computer.