Sunday, November 28, 2021

Global dolandırıcılıga dikkat!

Son zamanlar da aşırı bir şekil de yaygınlaşan dolandırıcılık yöntemlerine her gün bir yenisi ekleniyor malesef,Özellikle belirli ülkeler de krizlerin arttığı dönem de fırsatçılar bunu değerlendirmeye devam etmektedirler.

Bu gibi başlık altın da ilanlara dikkat etmelisiniz!

Örnek olarak ilgi çekici bir reklam ile; 

Papara hesaplarınız kiralanır haftalık 500 tl onaylı hesaplar 1.500 ( TL- $ - € üzerinden
değişen rakamlar ile hesabınızı kiralamak isterler)

En sık tercih edilen dijital para cüzdanları ile iş ilanları renklendirilmiştir.

Ayrıca bakınız:



İninal hesaplarınız kiralanır

Papara hesaplarınızı kiralanır

Tosla hesaplarınız kiralanır

Çağrı merkezi elamanı evden çalışma

Evden paketleme ek iş ilanları


Paypal hesaplarınız kiralanır

Banka hesaplarınız kiralanır

Sizlerden istenilen bilgiler neler ?

Nufüs örneği kaydı:

Adres bilgisi işlemler de kullanılmak amacıyla bu ailenizi de etkileyen bir durumdur.

Banka bilgileriniz IBAN hesap:

Hesabınızı teyit etmek amacıyla

Kimlik bilgileriniz:

Fotokopi'niz arkalı önlü asıl sorun,nufüs kayıt örneği ile karşıya tam kontrol yetkisi sağlamış olursunuz

Sicil kaydınız:

Formalite olarak sizden istenir bazen de inandırıcı olmak adına

İletişim nasıl kurulmasını isterler ?

Sizinle telefondan iletişime geçmek istemezler WhatsApp'ın güncellenen politikası ve uçtan uça şifreleme yöntemini nimet sayarak bu tür eylemleri güvenli bir telefondan açık hat alarak whatsapp yoluyla iletişim kurmanızı mesaj atmanızı veya aramanızı isterler.

Bununla birlikte dizayn edilmiş yeni açılmış sahte web siteleri ve buna yönelik bilgilendirici adres bilgisi,harita konumu,hakkımız da gibi yalan poliçeleri ekleyerek daha inandırıcı olmasını sağlarlar.

Bazen de bu iletişimleri facebook & twitter vb platformlar üzerinden gerçekleştirerek bakın biz dürüst bir şekil de yasal çalışıyoruz, bir şey olsa devlet bulur bizi imajını vererek karşı kişilerin güvenini kazanmış olurlar.Fakat bu işi yaparken bir VPN arkasına sığınanlar çok olduğu için kendilerini güvende sanmaktalar.

Tüm bilgileri sağladıktan sonra iş veya ödemeyle ilgili siz yazmadıkça dönüş yapılmaz üstüne düşmeniz gerekir ve sonun da sizi olumsuz değerlendirip inandırıcı bir açıklama ile iletişimi kestikleri gibi,bilgileriniz silinmiştir tarzın da hukuki metin içeren maddeleri de açıklamalarına eklemeyi asla ihmal etmezler.


Peki ya gerçekten para ödeniyor mu?

HAYIR & EVET bu dolandırıcı kişiler bu ilanları facebook & twitter & iş ilanları sitelerini kullanarak çok cazip gelecek şekil de sahte profil bilgiler üzerinden & kayıtsız hat kullanarak insanları ağlarına düşürüyorlar.

Fakat ödeme aldım yapan diyenleri de görebilirsiniz bu yorumlara çoğunluk kanmayalım,ödeme alanlara gelirsek elbet bu bir gün size ansızın geri dönebilmesi çok yüksektir.

Bu dijital cüzdanlarınızla birlikte + bilgileriniz neler de kullanılır?

Paravan şirket kurma ve bakiye aktarımın da.

Kara para aklama,at yarışı,bahis siteleri,rulet oyunları vb şeyler de.

Bitcoin işlemleri için para transferlerin de.

Kredi kartı boşaltma aktarımların da.

Adres gösterek bir kargoyu alma da CC kart dolandırıcılığı işin de.

Terör örgütü & parti türevi üyelikler de.

Adınıza passportlu hat açılması veya yedek sim kart çıkarılmasın da

Gümrük işlemlerin de kaçakcılık olayların da.

Yeşil & kırmızı reçeteli uyuşturucu etkenli ilaçlar için adınıza rapor düzenlenmesin de.

Elektronik imza kullanımın da

Abonelik başlatılmasın da.

Çek senet borç işlerin de kefil gösterilmesin de

Daha bir çok tehlikeli olaylar da kullanılarak sizin mağdur olmanıza yol açar!

AÇABİLİR DEĞİL.

Böyle bir hataya düşerseniz sizler için pek iç açıcı olmaz,jeton düştü pişman oldunuz durumu öğrendikten sonra yapmanız gereken işlemleri yazdık.

Yapmanız gerekenler nelerdir?

Adınıza kayıtlı hatları incelemek

Adınıza kayıtlı siyasi partileri incelemek

Adınıza kayıtlı Borç ve abonelikleri incelemek

Hastane ve ilaç kayıtlarıyla birlikte ilaç raporlarınızı incelemek

Kartlarınızı iptal edip yeni kart çıkarın.

Kimliğinizi değiştirin.


Tüm kullandığınız hesaplardaki bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun şifreniz basit yapmayın ve unutmayın,2 adımlı doğrulama kullanın mutlaka hangi hesabı kullanırsanız kullanın.

Eğer bu durumu yaşadıysanız önlem almalısınız bu durumlar haricin de güvenliğinizle veya kullandığınız platformlara bağlı olarak zafiyetlerin ortaya çıkması sonucun da mağdur olmakta mümkün hiç bir şekil de bu işlerle alakanız yok fakat mağdur da olabilirsiniz,rutin aralıklarla güvenlik kontrolleri yapmanız şiddetle önerilir,eğer kullandığınız banka hesaplarınız dijital cüzdanlarınız varsa iptal ettirmeniz daha sağlıklı olacaktır,Aman açtık kullanmıyoruz kalsın kenar da yapıp kendinizi riske atmayın ileri de mahkemelik olabilir,kolluk kuvvetleri kapınızı çalabilir,elektronik telefon & bilgisayarınıza bile el koyabildiği gibi hapis cezası yemekte var.Yasal bir hesabınız da illegal (yasa dışı) bir işlem gerçekleştirilir ve sizin bundan haberiniz yok her şeyiniz meydanda gezer vaziyette dikkatli olmazsanız suçunuzu ispat edemediğiniz için sonuçlarına katlanmak zorun da kalırsınız.

Peki çoğu firma bu bilgileri istiyor ama ?

HAYIR & EVET? iş başı yapmayacağınız firmaya veya birilerine neden kişisel bilgilerimizi verelim ki,önce ismini adresini telefonunu iş yeri adını araştırın yüz yüze görüşmeler daha garantilir,hemen bilgilerinizi verip tamam biz değerlendireceğiz tokatına gelmeyin,alacak olan adam sizi işe alır oyalamaz bir işe girmek için bu tür bilgiler istenir mi? istenir bir nokta da oda iş başı yaptığınız da.Emin olmadığınız durumlar da yapılan hatalar; zahmet edipte google'dan açıp aratma yapmadığı için toplumun çoğunluğu mağdur oluyor aç bir araştır sorgula fakat yapmıyoruz! Gördüğümüze inanıyoruz,inandığımıza kanıyoruz ve bunu savunduğumuz gibi başkalarının da bu gibi tuzaklara düşmesine yol açıyoruz YANLIŞ, bunu yapmamalıyız bilinçli olmamız gereklidir.

Biz araştırdık sorguladık değerlendirip makaleye döktük.

#Güvenle kalın bu tür haberlere ve iş ilanlarına inanmayın.

No comments: