Friday, October 28, 2022

Açık hat kullanmak gerçekten güvenli mi?

Merhaba,bu bloga erişen anonim okuyucular konuya hemen giriyoruz; passportlu hat farklıdır diğeri piyasada satılan  açık hattır (patates hat) passport hatların ise daha uzun ömürlü olmasıdır yani açık hat gibi 3-5 ay gibi bir süreçte patlamaz  elinizde kalmaz ticaretiyle satılan onun bunun üzerine bilgileriyle izinsiz şekilde açılan kontörlü açık hatlardır.Malum teknoloji çağı olunca üzerime hat varmı öğrenmek için en yakın bakiyeye gitmek veya e devlet kullanan türkiye vatadanşları sorgulama yaparak öğrenebiliyorlar desek çözüm olmaz,passport sistemlerde görünmez moddadır.Açık hat ise e-devlet gibi sistemlerde görünebilmekte.

Peki tüm bunlar yasal mı diye sorusunu sormayacağız değil sizlerde biliyorsunuz,açık hat üzerinden yapılan görüşmeler,işlemler,sms vb işlemler güvenli midir? Oda hayır hadi bir şekilde bakiye yüklediniz illegal aklınızı kullanarak fakat asla güvende olamazsınız neden mi açık hattın şebekesini kullanarak işlem yaptığınız için buda sizin nokta atışlı hedef ev adresinizin belirlenmesine sebeb olur basit örnekle size göstermek yerine netmonitör adlı uygulamayı kurarak telefonunuza nokta gps atışı hedefinizin adres konutunuza kadar belirlediğini göreceksiniz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.parizene.netmonitor

Uygulama kullanımı basittir kurun açın,ilk girişte gps hedef adres bilgilerinizi göreceksiniz UARFCN /RSSI kısımlarında.

Yani kısaca özetleyelim;

Açık hat kullan güvenli  YALAN

Açık hat kullan her türlü illegal işlem yap seni bulup izleyemezler YALAN

Açık hat kullan eski model telefonla kimse seni bulamaz YALAN


Şu notu düşelim ben çok açık hat kullandım bir şey olmadı her türlü illegal iş yaptım diyenler birgün bir yerlerde açık verip patlamaktadırlar yada rezil bir hale düştüklerini görmek imkansız değil,bir çoğunluğuda bu hata yüzünden kapısı çalındığı,gibi evine mahkeme kağıdıda gidebilmekte.

Konum gizleme hedef  gps değiştirme gibi yöntemlere değinmeyeceğiz,Unutmayalım ki telefonun güvenli olması kadar alınan hattında sağlam bir şekilde açılmasıdır.

Çok kısa bir makale ile açık hat kullanmanın zararını öğrenmiş olduk.

#Yalanlara kanmayın, illegalden uzak kalın.

2 comments:

Anonymous said...

3G VINN Modemlerde GPRS yok diye biliyorum. Açık hattı hiç bir şekilde telefona takmazsak ve konuşma yapmayıp sadece internet için kullanırsak, ayrıca mobil verileri en yakın baz istasyonundan çektiğini düşünürsek bu durumda konuma nokta atış değil sadece baz istasyonu belli olmuş oluyor.

Admin said...

Baz istasyonu bağlanan cihazların FCN/ RS /ID Yaklaşık konumsal yeri gösterir yine.Baz istayonuna iletilen veriler merkezi konuma paket halinde gönderilir.

iyi detaylı incelenirse ortaya çıkan sonuç yine tespit edilmiş olur.

Baz istasyonu iletim verilerini bozabilecek cihazlar piyasada mevcut baz özellikli jammer kullanılırsa ancak güvenli iletişim ağı sağlanır.