Wednesday, June 24, 2020

Nedir bu hacker havası ?

Yıllar öncesinde aynı şeyleri söylemiş olsam da pek değişen bir şey olmuyor çoğunluk halen aynı.Ne kadar çok bilişim sitesi ve hack siteleri varsa o kadar da hacker'lik yolunda heves bu yönde artmaktadır.Bir çok hacker formu altında siteyi ziyaret etmişimdir fakat hiçbirine üye değilim benim için istisna olan 1 forum dışında.Forumlar da yıllardır gördüğüm şey hep şu başlıklar adı altında konular olmuştur;

İrc saldırısı,Msn çalma,ddos programları,taslak paylaşımları,trojanlı paylaşımlar,arkadaşını nasıl hacklersin,sevgilini nasıl izlersin,nasıl şantaj yaparsın,sms saldırısı yapma,keyfine hesap kapatma,hesap paylaşımları vb bu gibi faydası olmayan binlerce içerikleri forumlarda görebiliriz.

Bir kere şunu iyi düşünmeniz gerekir forumlarda paylaşılan bu taz şeylere allah razı olsun,teşekkürler,eyw,kralsın,inşallah vb gibi kendi dillerinde yorum yapan  kişiler görüyorum gülünç bir durum bu.

Örnek: bir sosyal medya hesabı paylaşılıyor bir sürü kişi hesaba giriyor yada biri erken davranıp hesabı üzerine geçiriyor sonra gidip hava atıyor oo ben hackerim bak kanka bak dostum diyor.Sadece sosyal medya olmadığı için bu tarz şeyler tabi hoşlarına gitmeye başlıyor kişilerin,sonunda teşvik edici bir durum ortaya çıkmış oluyor.Hesap çalma işine girişenler çoğaldıkta çoğalıyor.

Ama o paylaşılan hesaplardan bir tanesi de sizin olsaydı durumunuz farklı olurdu hesap erişiminizi kaybedip hack formunda hacklendiğinizi düşünürsek otomatik olarak sövüp küfredersiniz.Birilerinin hesabını çalmak iyi bir şey değil kişisel mahreme sızmak doğru değil.Sen onun bunun hesabına dadanıp tool araçlarını kullanarak şifre kırdım havasına giriyorsundur bu seni Hacker yapmaz.

Sosyal mühendislik yoluyla başkalarını hacklemeye çalışan kişilerde görüyoruz karşı kişiyi aldatma yoluna giderek bilgilerini ele geçirmeye çalışan bir kitle.Unutuyorsun ki sen saldırma eylemine giriştiğin kişiyi kandırarak gönderdiğin bağlantılara girmesini sağlıyorsun İZİN İSTİYORSUN ve sonucunda onu hacklediğini düşüneceksin.

Hacker'lik kandırmayla böyle bağlantı atıp tıklatıp hacklemekle olmuyor ister site saldırısı olsun ister kişisel bir saldırı olsun.Bazı şeylerin kökenine inmeniz gerekir eğer siz bu yolda ilerliyorsanız üzgünüm öyle aylak aylak dolaşıyorsunuzdur.

Türleri beyaz siyah gri gibi yazarak ayırmayacağım;

Hacker'lik eylemleri daima gizli yapılan ve yetkisiz girişleri kapsar,karşı kişileri sosyal mühendislikle kandırıp kız kılığına girip kılık değiştirmeye yeltenmez.neye ulaşmak istiyorsa bunu gizli bir şekilde yapar ve izlerini silip kaybolur.

Birde bunun aksine gövde gösterisini seven hacker kitlesi var amaç grubu dünyaya tanıtmaktır show dan öteye gitmez bazı durumlarda.Hackledikleri gibi hacklenirler ansızın.Hackerler arası kapışmalar başlaması kaçınılmaz olur.

Diğer yandan bakınca anti-hackerler vardır gizli veya açıkca onların zararlı eylemlerinin önünü kesmeye çalışan açığa çıkartan toplum güvenliğini sağlamaya çalışan kişiler.İşte bu takdir edilesi bir durumdur.

Anti-hacker deyince yanlış bir algı var bu bünye içerisinde bilişim suçları,devlete bağlı gözcüler,gönüllü siber ekipleri,gizli ve gizlenmemiş gruplar ve kişilerden oluşur.

Unutmayın yine programlama dili öğrenmek eğitim setleri izlemek birkaç method öğrenip geliştirip insanları tokatlamak kadın kılığına girip dijital s*rtüklük yapmak sizi hacker yapmaz,buları biliyor olmanız ve bu yönde kulanmanız faydasız bir bünyeye doğru yönelmenizi sağlar.

Ya sonunda büyük vurgun yapıp keş olur yakalanırsız ki genelde böyle oluyor.Yada zirveye ulaşamadan etkisiz hale getirilirsiniz.

Şeytani veya şeytani olmayan planlarınız akıllı hareket etmenize bağlı olarak gelişir her şey

Gerçek bir hacker'lik yolu gizilik içinde olmalıdır bir yerde açık verirseniz emekleriniz boşa gider.

Hayat sizin ister böyle senelerce aynı dümende devam eder ömrünüzü pc başında geçirip bitirirsiniz,ister çıkıp dünyayı keşfetmekle birlikte yolunuza gizlilik içinde devam edersiniz.

Yoksa daha güvenliğini sağlayamamış bitcoin adı altında sistemlere kimliğini verip,dandik bir ip gizleyici kullanıp windows ile giriş yapıp,sosyal medya kullanıpta ben hackerim kimse bulamaz kafasını halen yaşayanlar var.

Ve demişken;
Devir hacker olma zamanı değil bundan korunma devridir yeterince arka planda gizli bir şekilde bilgisayar kosanları dolaşmaktadır.Kötülüğe çağrı filmini aklıma getirdi siz bu yönde ilerleyip davetiye çıkartmak istiyorsanız siz bilirsiniz.Herşeyin bir sonu olduğunu hatırlayın yeterli.

Bilişim forumlarına gelirsek bir noktada hata yapıyorlar illegal içeriğe izin vererek aksi yapılması gerektiğini düşünüyorum zaafiyetler konusunda araştırma yapan ekip ve bu zaafiyetleri kapatmak için uğraşan ekiplerin olması forumlarda güzel bir yenilik katacaktır böylece kirli gereksiz paylaşımların önüne geçilebilir.

Şu tür kişilere de gönderme yapalım yazılım konusunda bilgi seviyesi iyi olan  programlama dillerine aşikar diyelim kısaca.Var böyle kişiler yok değil şu tür sektörlere girişiyorlar genelde

Oyun hileleri
Fud%100 java - binder vb
Rat satışı
Minning
Ddos ve dahası kendini geliştiriyor gizliden veya açık bir şekilde sonra bakıyor elimdeki tek meslek bu deyip,saydığım sektörlere bulaşıp para kaldırmaya başlıyor.

Burda devlete ve şirketlere,kurumlara vb büyük sorumluluk düşüyor sen bu tür kişileri bünyende değerlendirmen gerekir iyi yönde,Aksi halde bu tür eylemlere girişen kişiler çoğalmaya devam edecektir.

Biz bu gibi kişilere tavsiyemiz bilgi seviyeniz iyi kendinizi geliştirmişsseniz oturduğunz yerde tıkanıp kalmayın avrupaya açılın alanınız yönünde yetkili kurumlara birimlere ulaşın mail gönderin en azından böyle birileri var bay veya bayan olmanız farketmez.

En azından bir kurumda,şirkette,devlet bünyesinde vb olursanız tanınmış bir kişi haline gelebilirsiniz,yeni kapılar açılabilir size ve buda sizler için yeni projeler demektir.

En azından deneyin elinizden geleni yapın, kötü yollara atlamayın, kara para aklamak fazla gelir elde etmek bir yere kadar hoşunuza gidecektir.

Şimdilik bu kadar olsun anlayan bir şekilde anlamıştır.

No comments: