Saturday, June 13, 2020

Telefon + Numaranız devlet birimleri tarafından izlenip dinleniliyor mu ?

Direk konuya giriyorum, önceden  bunu anlamak için  farklı yollar deneyenler olmuştur illa ki bende test etmek için denemişimdir fakat artık işe yaramıyor çünkü sistemler değişti.

Yankı yaparsa dinleniyorsun.

Cızırtı yaparsa dinleniyorsun.

#349343 gibi kodları girip numaranı ararsan bir telefon çalarsa dinleniyorsun gibi gibi kontrol edilebiliyordu.Bunlara ne oldu ? Devlet yeni sisteme geçince bunlar yalan oldu.

Her yankı ve cızırtı yapması dinlendiğiniz anlamına gelmez boş yere panik atak olursunuz buda iyi bir şey değildir.


Devlet tarafından dinlenilen + izlenen bir kişinin sonuçları:

leak detected

Devlet tarafından dinlenilmeyen veya engellenmiş sonuçlar

no leak

Yukarda arama sonuçlarımı yansıttığım ekran görüntülerinde, görüldüğü gibi kişiler sağlayıcıları üzerinden izlenir daima.

Bunun önüne geçmenin bir çok yolu var fakat kötü niyetli kişilerin önünü açmak istemiyoruz yöntem verir gibi fakat biz yazsak da yazmasak da kötü niyetli kişiler daima etrafımız da bulunur.

Passportlu hat kullanmak bir noktada sorunu çözer fakat passportlu hattan kastım herhangi bir tc vatandaşının üzerine açılmış bir hattan bahsetmiyorum bu yasal olmadığı gibi başınızı ağrıtır.

Ve gizlenmiş olmazsınız yine izlenmeye devam edersiniz özel passport girişi olmalı numaranın sistemde yani böyle bir numara varla yok arasında olması gerekir buda masraflı olduğu gibi her önüne gelenin yapabileceği bir şey değildir.

Extra güvenlik sağladığı gibi herhangi bir iftiraya  haksız yere suçlanma durumunda misali numaranız  araştırılmak istense bile mahkeme emriyle geçmiş kaydıda bulunamayacaktır çünkü böyle bir numara varla yok arasındadır.

Peki devlet neden izler ?

Devlet istihbarat birimleri bir çok nedenden ötürü sizleri izleyebilir en başta iletişim kurduğunuz kişilerin rehberinde olmanız sizide etkiler o kişi geçmişte bir propagandaya,eylem ciddi suç gruplarında bulunan yasaları çiğnediyse otomatik kara listeye alınır ve 5 yıllık izlemeye tabi tutulur.

işte burda arkadaşlık kurduğunuz ve iletişimde olduğunuz kişilerin önemi büyüktür!

Bu 5 yıllık size bir şeyler hatırlattı sanırım bir ciddi olmayan suç işlediğinizde 5 sene denetime tabi tutulursunuz buda dava dosyanıza göre değişir 5 sene içinde suça karışırsanız hapis yatma durumunuz var çünkü şüpheli sayılıyorsunuz.

İşte bu 5 seneyle birlikte kişi 5 sene de sistem tarafından gözetlenmeye tabi tutulur iletişim hatları üzerinden.telefonları ve adına kayıtlı internet yapısı varsa izlenir eğer adına kayıtlı olmayıp aileden birinin üzerine ise internet hattı ve telefon numarası yine izlenir.

Dini görüşleriniz yüzünden bile izlenebilirsiniz çünkü milyonlarca insan gözetim altında gerekse sosyal medya gerekse telefonlar.

izleme şu aşamalar ile devam eder

Kırmızı liste (aranan)

Kara liste (tehlikeli)

Gri liste (Dinleme evresi başlıyor)

Sarı liste (analiz süreci)

Yeşil liste (temiz dinlenmiyor)

Telefon üzerinden yapılan sesli görüşmeleriniz ve yazışmalarınız da kullandığınız kelimeler büyük önem taşır.

Siz siyasi bir konudan sohbet ediyorsunuz whatsapp üzerinden veya normal sms yoluyla siz yukardaki listeye tabi olan bir kelimeyi ne kadar çok kullanırsanız sistem tarafından risk derecelendirmeniz artar.

örnek sohbet cümlelerimiz;

Selam ya şu ... parti varya tam bir ş*refsiz
Evet ya o partiyi kuranın ben gelmişini geçmişini ..... 
Elimden gelse nükler bomba atarım

gibi gibi cümleler sizi hızlıca sarı listeye kadar çıktınız güzel 1.2 saatlik konuşmayla sizi bunu biraz daha devam ettirirseniz gri listeye düşersiniz ve 5 yıllık izlemeye tabi tutulursunuz boş yere başınızı yakarsınız.

Fakat siz bunun yerine terör eylemi içeren kelimeler kullanırsanız direk kırmızı listeye düşer yakalanırsınız.hakkınızda bir kayıt açılır sistemde ruhunuz duymaz.

Ne yaparsınız yapın bundan kaçamazsınız.insanların geneli sarı ile gri liste arasında gidip gelmektedir

Fakat bazı kurnazlar şifreli şekilde konuşmaya çalışır kötücül eylemleri gerçekleştirmek adına bu işe yaramıyor artık teknoloji çağında yaşıyoruz.Yazışmalarınızı analiz eden bir yapay zekadan haberiniz yoktu.
Örnek bir cümle: sen bugün karpuzu kap bana getir.

Kelimeler sistem tarafından analiz edildiğinde bunu anlama çalışıyor fakat burda şüpheli bir durum olduğunu fark ederek gri listeye yönlendiriyor ve bingo kişiler dinlenmeye başlıyor..

Birde şu var haksız yere dinlemeler yapılıyor yok da değil mafya baronları yer altından işi götürürken onlar dinlenmeye tabi tutulmuyor yani sebebiyse devletin içinde satılmış olan kişilerin olması.Kaleyi içten feth eden düşmanlar oldukça bünyelerde her zaman kötü insanlar işlerini yürütmeye devam edeceklerdir.

Düzgün insan olun interneti iyiye kullanın faydalı şeylere yönelin.
Propaganda,eylem içeren şeyler,parti din,ırk, +18 gibi gibi şeylere yönelmeyin ve paylaştığınız şeylere dikkat edin her biri sizin aleyhinize olabilir,sonra da çok geç olur.

İzlemeye tabi tutulmamak için gerek telefon gerek sosyal medyayı düzgün şartlarda kullanmanız gerekir içinizde kötülük varsa bunun bir şekilde açığa vurur ve yakayıda ele verirsiniz

Dinlenme sisteminden çıkmak için ne yapılmalı diye son kez sorulacak olursa,pek bir şey yapmanıza gerek yok siz kendi halinizde olun düzgün yaşayın zaten ne devletin nede kimsenin umrunda olursunuz.

Buda yaklaşık olarak 6 ay boyunca dikkat ederseniz bir alt listeye düşerseniz gri'den düşerek zaman aşımına uğrayınca havuzdan çıkmış olursunuz.

Ve eminim ki bir çok bilişimci polis vb dahil bu sistemin nasıl işlediğini bilmiyordu herkesin bir rütbesi ve erişebildiği alan vardır biz burda sadece özetleyip izah ettik kötülerin önünü açmamak adına tedbirli şekilde anlatım yapmış olduk.

Tavsiyemiz;
Kötülükten uzak durun pislik size fayda sağlamaz!

1 comment:

Anonymous said...

Bir bilişimci olarak,böyle değerli bilgiler için teşekkür ederim.Dikkat ettiğim husus merkezi sisteme erişime sağlamanız ve bunu tabloya aktarmanız daha anlaşılır kılıyor konuyu.Diğer yönden bakacak olursak verilere erişim bir suçtur.Makale içeriğini suça teşkil etmeyecek yönde hazırlamanız etkileyici.